loading...
کلینیک سرطان ایران
sara بازدید : 11 شنبه 18 دی 1400 نظرات (0)

علائم و انواع سرطان سینه پستان مانند اکثر بیماری های دیگر از هر شخص تا شخص دیگر، تفاوت های بسیاری دارد. این درحالی است که ممکن است برخی از افراد مبتلا هیچ علامتی نداشته باشند.

سرطان پستان یکی از سرطان های رایج در میان زنان است که البته انواعی از آن، مردان را نیز به خود مبتلا می سازد. تا به حال انواع سرطان پستان از استیج 0 تا 4 شناخته شده است که بسته به نوع سرطان و درجه پیشروی آن، طول عمر متفاوت و کیفیت زندگی گوناگون، ایجاد می کند. تشخیص به موقع و زودرس که پیش از پیشرفت بیماری باشد، می تواند زمینه های درمانی را به شکلی چشمگیر فراهم سازد. در ادامه با ما همراه باشید تا نگاهی به انواع سرطان بیندازیم و به طور کلی چیستی آن را دنبال کنیم.

sara بازدید : 9 شنبه 18 دی 1400 نظرات (0)

پستان فرعی یا پستان سوم عارضه‌ای است که در آن علاوه بر دو پستان، یک پستان دیگر هم در قسمت زیر بغل، قفسه سینه و یا در زیر یکی از پستان‌ها ایجاد می‌شود. این پستان اضافه اشکال مختلفی دارد و در هر فرد با شکل متفاوتی بروز می‌کند. در برخی از افراد پستان فرعی فقط به صورت یک توده برآمده است اما در برخی دیگر این پستان ممکن است آرئول هم داشته باشد.

به هر حال اگر فکر می‌کنید داشتن پستان فرعی خطرناک و نشانه‌ای از بیماری سرطان است، این مطلب را تا انتها بخوانید.

پستان فرعی چیست؟

پستان فرعی وضعیتی است که علاوه بر دو پستان، یک یا دو پستان اضافه هم در اطراف سینه‌ها رشد می‌کند. گاهی فرد دچار این عارضه است اما اطلاعی از آن ندارد. پلی‌ماستیا (Polymastia) یکی از اشکال اصلی پستان فرعی یا پستان سوم است. این عارضه در 1-5 درصد از مردم جهان دیده شده است.

اگر کسی بیش از دو پستان داشته باشد، به آن پستان اضافه می‌گویند. حالا ممکن اسن پستان اضافه در زیر بغل، کنارهای پستان و یا در زیر پستان رشد کند.

 

sara بازدید : 12 شنبه 18 دی 1400 نظرات (0)

سرطان پستان شایع ترین سرطان در زنان است و به‌ عنوان دومین علت مرگ زنان شناخته شده‌ است.  افسردگی در این بیماران یک اتفاق بسیار رایج است. حمایت های اجتماعی نیز می تواند عمده عوامل تاثیرگذار بر وضعیت سلامت روانی این بیماران باشد. هدف از این مقاله بررسی ارتباط میان افسردگی و سرطان پستان می‌ باشد. در رابطه با موارد زیر به بحث و گفتگو خواهیم پرداخت. با ما همراه باشید.

سرطان سینه و علل آن

سرطان پستان شایع ترین سرطان عضوی در زنان است و به‌ عنوان اولین علت مرگ و میر خانم‌ های 40-44 سال ساله محسوب می شود. این سرطان تقریباً از هر ۸ زن، یک نفر را مبتلا می کند و دومین علت مرگ زنان در اثر سرطان می باشد. تاکنون برخی از عوامل به‌ عنوان عوامل مستعد کننده بروز سرطان پستان شناخته شده‌ اند که برخی از مهم‌ ترین آن‌ ها عبارتند از: عوامل توارثی، رژیم غذایی شامل: غذاهای پرچرب حیوانی اشباع شده و اشباع نشده، مصرف گوشت گاو و خوک، مصرف استروژن، چاقی، شیردهی، یائسگی، و پرتوتابی. در حال حاضر نخستین گزینة درمانی برای درمان سرطان پستان جراحی است. ارزش جراحی در درمان مراحل اولیه سرطان پستان در قرن اول میلادی مطرح شده است. پزشک و بیمار هر دو باید درک روشنی از روند برنامه‌ریزی شده درمان بیماری داشته باشند.  رای درمان سرطان پستان اغلب جراحی با  ماستکتومی انجام می گیرد که می تواند تاثیرات مثبت و مفیدی در کیفیت زندگی فرد مبتلا داشته باشد.

افسردگی چیست؟

sara بازدید : 19 شنبه 18 دی 1400 نظرات (0)

 

-استیج وگرید سرطان چیست و چه تفاوتی با هم دارند؟

معادل فارسی کلمه stage ، مرحله معنی می‌شود. معادل فارسی کلمه grade ، همان درجه‌ی بیماری است. به عبارتی وقتی می‌گوییم مرحله‌ی بیماری یعنی می‌خواهیم ببینیم، بیماری در مراحل اولیه است یا در مراحل پیشرفته، ولی وقتی که به گرید اشاره می‌کنیم، میزان بدخیمی و شدت بدخیمی سلولهای سرطانی برای ما روشن می‌شود.

به طور کلی چهار استیج وجود دارد، که البته با احتساب استیج صفر می‌توانیم 5 استیج برای سرطان پستان فرض کنیم. در مورد گرید و شدت بدخیمی مثل اغلب بدخیمی های دیگر 3 بدخیمی یا گرید را در نظر می‌گیرم.

2-مرحله ی بیماری یا استیج بیماری را چه عواملی تعیین میکند؟

عواملی که در تعیین استیج یا مرحله ی بیماری نقش دارند بستگی به این مورد دارند:

آیا سلولهای سرطانی تهاجمی هستند یا غیر تهاجمی. به عبارتی Invasive هستند یا In situ .

اندازه تومور چقدر هست؟

بررسی چگونگی نحوه‌ی انتشار آن: یعنی در حقیقت بررسی کرد که آیا محدود به بافت سینه است یا متا ستاز به غدد لنفاوی و یا به احشاء دور دست مثل کبد، ریه، مغز استخوان، تخمدان، مغز و یا سایر اعضای بدن داده شده است یا خیر .

بنابراین برای اینکه استیج را تعیین کنیم، نیاز است که این اطلاعات را داشته باشیم.

استیج صفر: اولین استیج استیج صفر است. در استیج صفر سرطان تهاجمی وجود ندارد و فقط جزء غیر تهاجمی موجود است یا به بیان دیگر فقط دارای جزء in situ( Ductal Carcinoma in situ) است.این مرحله، مرحله‌ی صفر سرطان پستان در نظر گرفته می‌شود. مشروط بر اینکه متاستازی هم در قسمت های دیگر وجود نداشته باشد.

ویژگی های این حالت: سرطان غیر تهاجمی بوده و سلولهای سرطانی از غشای پایه تجاوز نکرده اند و به جایی هم دست‌اندازی پیدا نکرده‌اند. بنابر این استیج صفر است.

استیج یک: چندین حالت دارد. معمولاً در استیج یک، اندازه تومور پستان زیر دو سانتی متر است. در حالتی که استیج 1B باشد، ممکن است، فقط غدد لنفاوی که نزدیک تومور سینه هستند مشکل ساز باشند. اکنون در این مقاله ،وارد بحث زیرمجموعه های این استیج نمی‌شویم و سعی می‌کنیم استیج ها را به صورت کلی توضیح بدهیم.
استیج دو: اندازه تومور سرطانی پستان بین 2 تا 5 سانتی‌متر است و کمتر از 3 عدد از غدد لنفاوی درگیر هستند.
استیج سه: سایز تومور بدخیم پستان ،بزرگتر از 5 سانتی‌متر است و یا بیش از 3 غده لنفاوی زیر بغل درگیر هستند.
استیج چهار: ما سرطان پستان متاستاتیک داریم. یعنی سلولهای سرطانی فراتر از بافت پستان و غدد لنفاوی زیر بغل هستند و احشا دور دست مثل کبد، ریه، مغز استخوان، یا حتی مغز را هم درگیر کرده است.

در مورد گرید که میزان و درجه بدخیمی سلولها را نشان می‌دهد باید گفت:

گرید یک: در حالتی که گرید یک باشد میزان تقسیم سلولی سلولهای سرطانی خیلی زیاد نیست و شدت بدخیمی آنها کم است.
گرید دو: تقسیم سلولی و میزان بدخیمی سلولهای سرطانی متوسط است.
گرید سه: میزان بدخیمی سلولهای سرطانی خیلی زیاد است.

به عبارتی ما گرید را زمانی می‌توانیم تعیین کنیم که یک سری از فاکتورها را در آن سلولهای سرطانی زیر میکروسکوپ بررسی کنیم و در صورتی که وجود داشته باشد بر اساس آنها گریدبندی می‌شود و گرید بیماری مشخص می‌شود.

البته به طور کلی مرحله‌ی بیماری و یا استیج بیماری مهم‌تر از گرید بیماری است. توجه ما عمدتاً به استیج بیماری است و بیشتر استیج(مرحله) بیماری است که پیش آگهی بیمار را برای ما تعیین می‌کند. نه اینکه گرید نقش نداشته باشد ولی اگر بخواهیم این دو را مقایسه کنیم استیج مهم‌تر است.

3-روشهای تشخیص سرطان پستان را توضیح دهید؟

پاسخ متخصصین پستان  برای تشخیص سرطان پستان اولاً شرح حال از بیمار گرفته می‌شود و پس از بررسی اولیه، معاینه بالینی انجام می‌شود:

وضعیت غدد لنفاوی به چه صورت است؟

پس یکی از مهمترین ابزارهای تشخیصی پزشک معالج، معاینه بالینی است که باید شرح حال گرفته شود و در کنار روشهای تصویر برداری و روشهای بافت شناسی این امر کمک کننده خواهد بود برای قضاوت بالینی و تشخیص نهایی که صورت می‌گیرد.

البته خوشایند نیست که سرطان را در مرحله‌ای تشخیص دهیم که در امتحان بالینی مشخص شود. ترجیح پزشک این است که قبل از اینکه توده سرطانی قابل لمس شود و یا غده لنفاوی زیر بغل درگیر شده باشد موفق به تشخیص بیماری شود.

پس در مراحل اولیه بررسی سرطان ممکن است در چکاپ بالینی هیچ یافته‌ای وجود نداشته باشد و در این حالت است که روشهای تصویر برداری رادیولوژیست بخصوص افرادی که در فیلد تخصصی تصویر برداری پستان کار می‌کنند بسیار به پزشک کمک می‌کنند.

4-روشهای تصویربرداری مهمی که در تشخیص سرطان کمک می‌کند چیست؟

اولین روش ماموگرافی است. یک ماموگرافی ممکن است برای انجام اسکرینینگ یا غربالگری صورت بگیرد که در خانم‌های بالای 40 سال بصورت سالیانه توصیه می‌شود. به این ماموگرافی اسکرینینگ می‌گویند.

دومین روش ماموگرافی تشخیصی یا Diagnostic Mammography است .

ماموگرافی تشخیصی زمانی گرفته میشود که توده ای لمس شده و بیمار جهت انجام ماموگرافی اقدام کرده تا ماهیت توده را از نظر تصویر برداری به متخصص نشان دهد. تا بتوان قضاوت دقیق‌تری‌در مورد بیمار داشت.

سن ماموگرافی اسکرینینگ در کشورهای مختلف بر اساس سیاستهای متفاوتی در نظر گرفته می شود. اصولاً سن 40 سال را سن مناسبی برای انجام ماموگرافی اسکرینینگ می‌دانند که باید به صورت سالیانه انجام می‌شود.

برای ماموگرافی تشخیصی محدودیت سنی نداریم. ممکن است شخصی سی سال داشته باشد و باید ماموگرافی را انجام داد. چون در این حالت توده لمس میشود. زمانی گفته میشود که ماموگرافی اسکرینینگ بعد از 40 سال تعیین می شود که هیچ توده‌ای لمس نشود. چون این کار برای چکاپ انجام می‌شود.

لیزر زیر بغل و سرطان سینه

در شرایطی که شک به سرطان پستان ( برست کنسر ) وجود دارد فرد حتماً باید ماموگرافی را انجام بدهد.

تعدادی از افراد هستند که می‌گویند که ما سن پایینداریم زیر 40 سال داریم چرا باید ماموگرافی انجام بدهیم؟ ما اینجا تایید میکنیم که ماموگرافی اسکرینینگ محدودیت سنی دارد. ولی زمانی که مشکوک به سرطان هستیم ماموگرافی تشخیصی حتما باید انجام شود و محدودیت سنی ندارد.

دومین روش تشخیصی کمک کننده در کنار ماموگرافی سونوگرافی است. سونوگرافی هر دو پستان و زیر بغل فاکتور مهمی است.

سونوگرافی در کنار ماموگرافی بسیار ابزارکمک کننده‌ای است و اندازه غده سرطانی پستان را مشخص می‌کند. موقعیت تومور در بافت آلوده به کنسر را دقیق‌تر برای ما روشن می‌کند. وضعیت غدد لنفاوی زیر بغل را روشن می‌کند تا حدی بر اساس معیارهای سونوگرافی می‌شود تشخیص داد که آیا غدد لنفاوی درگیری دارد یا خیر؟

یک مزیت دیگر سونوگرافی این است که محدودیت سنی ندارد. چون اشعه اولتراسوند مضر نیست و نگرانی بابت اشعه وجود ندارد ، و در سنین بسیار پایین هم قابل انجام است.

در سونوگرافی گهگاه نمی‌دانیم این توده واقعاً توپر است یا کیستیک است. سونوگرافی می‌تواند توده توپر را از کیست تشخیص بدهد.

کیست‌ها ضایعات یا توده‌هایی هستند که یک جدار دارند و داخلشان مایع است. سونوگرافی برای افتراق توده توپر از کیست بسیار به پزشک کمک می‌کند.

روش دیگری که به آن اشاره می‌شود، ام آر آی پستان هست. ام آر آی پستان معمولاً بدون تزریق کنتراست وریدی انجام می‌شود.

ماده حاجب یا کنتراستی که در ام آر آی بکار می‌رود عوارضش کمتر از کنتراستی است که در سی‌تی‌اس‌کن یا ایکس‌ری استفاده می‌شود.

ولی در بعضی مواقع هم انجام ام آر آی مجاز نیست.

سبک زندگی افراد دارای سرطان پستان

تصویر برداری ام آر آی مضر نیست. و محدودیت سنی هم نمی‌شود برای آن قائل شد و در هر سنی قابل انجام است. بخصوص انجام ام آر آی در افرادی صورت میگیرد که سابقه‌ی فامیلی ابتلا به سرطان پستان (غده بدخیم سینه )دارند. همچنین افرادی که در سنین پایین هستند و مشکوک به سرطان سینه هستند در این افراد ماموگرافی به خاطر چگالی بالای بافت، سفت بودن و قوام پستان محدودیت‌هایی دارد و ممکن است ام آر آی برایش در نظر گرفته شود.

از طرفی باید دید که ضایعه در یک یا در چند جای سینه است و به عبارتی مولتی فوکال یا مولتی سنتریک نباشد. در این حالت هم ام آر آی بسیار نقش کمک کننده و موثری دارد. در نهایت تشخیص سرطان پستان تشخیص میکروسکوپیک است. یعنی روشهای تصویربردای همه می‌توانند پزشک جراح پستان را به تشخیص نزدیک تر کنند. ولی زمانی می‌شود سرطان پستان و بدخیمی را به یک پستان نسبت داد که سلولهای سرطانی زیر میکروسکوپ دیده شوند.

پس تشخیص قطعی سرطان پستان تشخیص بافتی و نمونه برداری بافتی است. سلولها زیر میکروسکوپ بررسی می‌شوند و همکاران پاتولوژیست بعد از رنگ آمیزی‌های متعدد، برای جراح مشخص و تعیین می‌کنند که آیا سلولها بدخیمی دارند یا ندارند و میزان و درجه بدخیمی آنها و گرید سلولهای سرطانی به چه صورت است.

تا زمانی که تشخیص بافت شناسی وجود نداشته باشد به هیچ وجه به صورت قطعی نمی‌توان به بیمار گفت که دچار سرطان پستان شده است.

5- بایردز (BIRADS) چیست؟

یک نکته ای که در مورد روشهای تصویر برداری وجود دارد و دانستن آن مفید است عنوان کرایتری‌های بایردز(BIRADS) است که بر اساس آن تصویر برداری ،احتمال بدخیمی را می‌توان حدس زد.

بایردز ممکن است از صفر تا شش باشد:

بایردز صفر: زمانی که بایردز صفر است یعنی اینکه روشهای تشخیصی تصویربرداری ناقص است و یک روش دیگر باید صورت پذیرد که بشود اظهار نظر کرد.
بایردز یک: یعنی هیچ ضایعه‌ای در پستان وجود ندارد.
بایردز دو: یعنی یک ضایعه‌ای در پستان وجود دارد که خوش‌خیم باشد.
بایردز سه: ممکن است دو درصد تا سه درصد موارد احتمال بدخیمی وجود داشته باشد.
بایردز چهار: که خودش سه حالت دارد بایردز 4A -4B و4C

بایردز 4A : ده درصد موارد ممکن است بدخیمی وجود داشته باشد و وقتی به بایردز4C میرسد احتمال بدخیمی به 50 درصد میرسد.

بایردز پنج: زمانی که رادیولوژیست اشاره می‌کند، احتمال بدخیمی بالای 90 درصد است. هر چند به طور قطعی و صددرصد نمی‌شود در بایردز پنج ، چنین اظهار نظری داشت . 90 درصد موارد بدخیمی بر اساس یافته‌های تصویر برداری وجود دارد.
بایردز شش : یعنی تشخیص بیمار قطعی شده است. یعنی تشخیص بافت شناسی وجود دارد . بیوپسی انجام شده و سلولها زیر میکروسکوپ بررسی شده‌اند و قطعی مشخص شده است که سلولهای بدخیم در آن نمونه‌برداری وجود دارد.
معاینه سینه برای پیشگیری و تشخیص سرطان پستان

6-روشهای مختلف بایوپسی یا نمونه ‌برداری

نمونه برداری ممکن است به روش جراحی و یا با هدایت تصویربرداری انجام شود. زمانی که به روش جراحی نمونه برداری انجام شود هر عضوی از جمله سینه، ممکن است این توده به صورت کامل برداشته و بعد جهت بررسی برای پاتولوژی ارسال شود. به این روش جراحی اکسیژنال بایوپسی (یعنی اکسیزیون کامل تومور یا برداشتن کامل تومور) می‌گویند.

روش دیگر جراحی زمانی است که قسمتی از توده برداشته و جهت پاتولوژی ارسال می‌شود به این روش جراحی اینسیژنال بایوپسی می‌گویند. این نمونه ها که با روش جراحی برداشته میشوند ممکن است که حین عمل برای پاتولوژی ارسال شوند .یک روش برای تشخیص سریع وجود دارد که به آن فروزن سکشن(frozen section biopsy) می‌گویند. که با یک دستگاه مخصوص آن تومور سریعاً فریز می‌شود و برش‌های لازم تهیه می‌شود و بعد زیر میکروسکوپ بررسی می‌شود و بر اساس آن حین عمل جواب توسط پاتولوژیست اعلام میشود .

روشهایی که با کمک تصویربرداری انجام می‌شود ممکن است با کمک سونوگرافی انجام شود. یعنی با سونوگرافی توده دیده می‌شود و یک سوزن مخصوص در مرکز آن توده زده و نمونه جهت پاتولوژی ارسال می‌شود.

این حالت را بایوپسی با گاید سونو می‌گویند.

حالت دوم در ضایعاتی است که توده در ماموگرافی دیده می‌شود و در سونوگرافی دیده نمی‌شود. و آن موقع اگر با هدایت ماموگرافی نمونه برداری انجام شود آن را بایوپسی با گاید ماموگرافی یا بایوپسی با هدایت ماموگرافی می‌گویند. در مواردی ضایعات نه در ماموگرافی دیده می‌شود، نه در سونوگرافی و صرفا در ام آر آی دیده می شود. آنگاه با هدایت ام آر آی ممکن است بایوپسی انجام شود که در این حالت به آن ام آر آی بایوپسی گفته می‌شود.

در بایوپسی که با کمک روش تصویربرداری انجام می‌شود با هدایت تصویربرداری، نمونه برداری را انجام می‌دهند. ممکن است در بایوپسی از سرنگهای معمولی استفاده کنند. به عبارتی FNA انجام بدهند. یا ممکن است با یک سوزن‌های مخصوصی که قطورتر است و وسط آنها خالی است، نمونه برداری را انجام بدهند و یک مقدار از بافت هم با این سوزنها برداشته می‌شود. به این روش از نمونه برداری Core Needle Biopsy گفته میشود مخفف CNB که ارزش تشخیصی بسیار بالاتری نسبت به FNA دارد.

به این دلیل که خود بافت هم برداشته می شود اف ان ای برای تومور پستان توصیه نمی‌شود. اگر لازم باشدکه با گاید سونوگرافی اف ان ای انجام شود بیشتر برای تشخیص متاز ساز غدد لنفاوی زیر بغل از این روش استفاده می‌شود.به طور کلی اف ان ای را برای نمونه برداری متاز ساز زیر بغل استفاده می‌کنیم.

در هر سه روش یعنی سونوگرافی، ماموگرافی و ام آر آی ترجیح این است که کورنیدل بایوپسی انجام شود.

یک روش دیگر و یک سوزن مخصوص دیگر هم وجود دارد با یک دستگاه مخصوصی که سوزن قطورتری نسبت به کورنیدل دارد انجام شده و بافت بیشتری را برمی‌دارد. در واقع بافت را برداشته و خرد کرده و بعد وکیوم می‌کند. این روش را Vacuum Assisted Biopsy می‌گویند. که با کمک سوزن مخصوص انجام میشود و ممکن است با گاید سونوگرافی صورت گیرد و هم در مواردی با گاید ماموگرافی انجام شود.

7-جمع بندی مطالب

برای تشخیص تومور و بدخیمیهای پستان علاوه بر شرح حال و معاینه‌های بالینی روش‌های تصویربرداری انجام میشود و ممکن است بیمار جهت انجام بایوپسی و تشخیص قطعی برای بیماری، اقدام کند.

در بعضی موارد جراح پستان تشخیص می‌دهد که بایوپسی نیاز و در بعضی موارد نیاز ندارد. این قضاوت بالینی جراح پستان است که برای چه بیماری چه چیز را پیشنهاد کند.

در هر صورت تأکید بر این است که سرطان پستان اگر در مراحل ابتدایی یعنی قبل از اینکه توده لمس شود تشخیص داده شود، درمان سرطان پستان کاملا امکان پذیر است و با مراجعه بموقع اجازه ندهید با یک تومور پیشرفته بدخیم پستان به نزد پزشک بروید. بیمار باید تحت نظر یک متخصص زنان یا جراح پستان بوده تا بررسی های اسکرینینگ را برایشان انجام بدهند.افراد باید با دیدن کوچکترین ضایعه مشکوک حتماً به جراح پستان مراجعه نمایند که به موقع درمان شود. هرچه تشخیص بیماری زودتر داده شود و استیج بیماری پایین‌تر باشد طبیعتا درمان‌های بعدی محدودتر، کمتر و همچنین عوارض کمتر و درصد بهبودی بیشتری خواهد داشت.

sara بازدید : 31 شنبه 18 دی 1400 نظرات (0)

پورت گذاری در شیمی درمانی و بیماری های خاص کاربرد دارد، یکی از مشکلات عمده بیمارانی که نیاز به شیمی درمانی و تزریق های مکرر دارند، سوراخ نمودن رگ های مختلف و التهاب آن ها می باشد. این امر علاوه بر درد و ناراحتی برای بیمار موجب تخریب رگ های محیطی و مشکلات جدیدی برای این بیماران می شود.

پورت ورید مرکزی یا کاتتر ورید مرکزی (Central venous catheter, CVC)، که با نام های “خط مرکزی یا خط ورید مرکزی” نیز شناخته می شود، کاتتر قرار داده شده در یک ورید بزرگ است. پورت می تواند در رگ گردن (ورید ژوگولار داخلی)، قفسه سینه (ورید ساب کلاوین یا ورید زیر بغل)، کشاله ران (ورید فمورال) و یا بازو (سفالیک، بازیلیک و براکیال که به آن Peripherally inserted central catheter, PICC می گویند) قرار داده شود.

 

sara بازدید : 22 شنبه 18 دی 1400 نظرات (0)

خوشبختانه سرطان کیسه صفرا عارضه متداولی نیست. تقریباً تمام سرطان‌های کیسه صفرا از بافت کنار کیسه صفرا شروع می‌شود. توده‌ها با پیشروی عمقی‌تر در بافت بدخیم‌تر می‌شود و رو به بیرون فشار می‌آورد. تومور گاهی آن‌قدر بزرگ می‌شود که تمام یا بخشی از فضای داخل کیسه صفرا را پر می‌کند. احتمال منتشر شدن سرطان در گره‌های لنفاوی، کبد و دیگر بخش‌های بدن نیز وجود دارد.

سرطان کیسه صفرا چنانچه در مراحل اولیه تشخیص داده شود، قابل درمان است. اما متاسفانه سرطان در اکثر موارد در مرحله پایانی و زمانی تشخیص داده می‌شود که پیش‌آگهی سرطان غالباً بسیار ضعیف است.

اگر چه سرطان کیسه صفرا عارضه نادری است، اما ابتلا به آن زندگی را دستخوش تغییراتی اساسی می‌کند. دکتر صدرالدینی از روش‌های مختلفی برای درمان این سرطان استفاده می‌کنند که موارد زیر را دربرمی‌گیرد:

sara بازدید : 15 شنبه 18 دی 1400 نظرات (0)

سرطان پستان عارضه ای نیست که جدیدا کشف شده باشد. قدمت این بیماری به 1600 سال پیش از میلاد مسیح می‌رسد.  با توجه به رواج این بیماری در بین زنان و تاثیری که بر روی سلامت روان بیماران می‌گذارد بر آن شدیم طی مقاله ای تحت عنوان سرطان پستان و سلامت روان این موضوع را بررسی نماییم.

با توجه به شیوع زیاد سرطان پستان و مشکلات سلامت روان که برای آن دسته از بیماران سرطانی که دچار این مشکل شده‌اند، کم  وبیش بروز میکند، به بررسی مشکلات و راهکارها می‌پردازیم.

به این منظوراز یکی از اساتید بزرگوار دانشگاه جناب آقای دکتر عدل  دعوت به عمل اوردیم تا پاسخ گوی یک سری از سوالات رایج و مسائلی که بصورت شایع در بیماران ممکن است دیده شود، باشند.

لایو اینستاگرامی دکتر موسی زاده و استاد امیر عدل

«پاسخ به سوالات توسط اقای دکتر عدل و اقای دکتر موسی زاده»

sara بازدید : 14 شنبه 18 دی 1400 نظرات (0)

روده بزرگ انسان به شکل يک ساختار توخالي، نرم و انعطاف‌پذير است که در حدود 90 سانتي‌متر طول دارد. روده بزرگ که با نام کولون نيز شناخته مي‌شود، عمدتاً از بافت ماهيچه‌اي تشکيل شده است و يک آستر غشايي مخاطي نيز سطح داخلي آن را مي‌پوشاند. مهم‌ترين وظيفه روده بزرگ، جذب آب از مواد غذايي و نگه داشتن فضولات و مواد دفعي تا قبل از دفع شدن آنها مي‌باشد.

سرطان روده بزرگ (که در اصطلاح پزشکي به آن سرطان کلورکتال نيز گفته مي‌شود) يک بيماري است که از روده بزرگ و معمولاً از لايه آستر مخاطي آن آغاز مي‌شود. اين عارضه ممکن است به دنبال پيدايش پوليپ‌هاي کوچک روده‌اي که بر روي اين لايه مخاطي رشد مي‌کنند، به وجود بيايد. در ابتدا وقتي که پوليپ روده شکل مي‌گيرد، حالت خوش‌خيم دارد و در واقع، سرطاني نيست. اما به مرور زمان اين پوليپ‌ها رشد کرده و به بافت سرطاني تبديل مي‌شوند. در ادامه، وقتي که اين سلول‌هاي سرطاني بيشتر رشد مي‌کنند، به بافت‌هاي اطراف کولون نيز سرايت مي‌کنند و از طريق جريان خون به ساير قسمت‌هاي بدن نيز منتقل مي‌شوند.

sara بازدید : 13 شنبه 18 دی 1400 نظرات (0)

سرطان التهابی پستان یکی از گونه های نادر سرطان سینه است که به سرعت پیشرفت می کند و باعث ایجاد قرمزی، التهاب و حساسیت سینه می شود. این سرطان زمانی ایجاد می شود که سلول های سرطانی گره ها و رگ های لنفاوی موجود در پوست پستان در مسدود می کنند و باعث ایجاد ظاهر قرمزی و التهاب در سینه می شوند.

این بیماری از دسته سرطان های پیشرفته موضعی است به این معنی که از نقطه شروع خود به بافت های مجاور و گره های لنفاوی نزدیک سرایت پیدا می کند. سرطان التهابی سینه (IBC) ممکن است به راحتی با عفونت سینه اشتباه گرفته شود که یک علت شایع تر قرمزی و التهاب سینه است. بنابراین ، در صورت مشاهده تغییرات در پوست پستان های خود در اسرع وقت به پزشک مراجعه کنید.

sara بازدید : 14 شنبه 18 دی 1400 نظرات (0)

محققان طی تحقیقاتی از سلول‌های کشنده طبیعی القاشده برای درمان سرطان مغز در حیوان مدل آزمایشگاهی استفاده کردند.

به گزارش خبرنگار مهر، «گلیوبلاستومامولتی‌فورم»، سرطان سلول‌های گلیال مغز است که یکی از تهاجمی‌ترین و کشنده‌ترین انواع سرطان‌ها محسوب می‌شود. این بیماری معمولا ۱۵ ماه پس از تشخیص به علت بالا رفتن فشار درون جمجمه و ایجاد اختلال در عملکرد مغز منجر به مرگ فرد مبتلا می‌شود.

تعداد صفحات : 33

اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آرشیو
    آمار سایت
  • کل مطالب : 322
  • کل نظرات : 0
  • افراد آنلاین : 40
  • تعداد اعضا : 0
  • آی پی امروز : 124
  • آی پی دیروز : 45
  • بازدید امروز : 141
  • باردید دیروز : 48
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 189
  • بازدید ماه : 189
  • بازدید سال : 2,782
  • بازدید کلی : 5,386