loading...
کلینیک سرطان ایران
sara بازدید : 16 شنبه 18 دی 1400 نظرات (0)

مثانه عضوی تو خالی در لگن تحتانی است و دارای دیواره های عضلانی قابل انعطاف می باشد که می تواند برای نگه داشتن ادرار کشیده شده و با فشار دادن آن را از بدن خارج کند . ادرار ماده زائدی است که توسط 2 کلیه ساخته می شود و سپس از طریق 2 لوله به نام حالب به مثانه منتقل می شود . هنگام دفع ادرار ، عضلات مثانه منقبض می شوند و ادرار از طریق لوله ای به نام مجرای ادرار از مثانه خارج می شود . یکی از بیماری های مرتبط با مثانه سرطان مثانه است . طبق آمار سالانه تقریباً 45000 مرد و 17000 زن به بیماری سرطان مثانه مبتلا می شوند . سلول های سرطانی مثانه هر چه بیشتر رشد می کنند ، می توانند تومور ایجاد کرده و با گذشت زمان به سایر قسمت های بدن متاستاز کنند . در این مقاله به بررسی بیماری سرطان مثانه می پردازیم .

https://ganjoho.jp/public/cancer/bladder/index.html

عوامل بروز سرطان مثانه چیست ؟

تومور مثانه یکی از تومورهای شایع در دنیا و خصوصا در فیلد اورولوژی می باشد . این تومور در آقایان بسیار شایع تر می باشد . شاید دلیل شیوع بیشتر در آقایان مصرف بیشتر سیگار باشد . رابطه مستقیمی بین تعداد و سال های مصرف سیگار با وقوع تومور مثانه وجود دارد . بعد از قطع مصرف سیگار هم تا 15 سال خطر ایجاد تومور مثانه وجود دارد .
از دیگر عوامل خطر ایجاد تومور مثانه مواد شیمیایی ، صنایع چاپ و لاستیک سازی می باشد . تماس طولانی و مداوم با این مواد شیمیایی می تواند باعث ایجاد تومور مثانه شود . از دیگر عوامل ایجاد این سرطان می توان به سوند ادراری طولانی مدت ، سنگ مثانه و عفونت های میکروبی و انگلی مثانه اشاره کرد .

علائم سرطان مثانه چیست ؟

وجود خون در ادرار مهم ترین و شایع ترین علامت سرطان مثانه است . گاهی ممکن است وجود خون در ادرار با چشم دیده شود و در مواردی هم ممکن است وجود خون در ادرار در آنالیز ادرار و زیر میکروسکوپ مشخص شود . باید توجه داشته باشید وجود خون در ادرار حتی به میزان کم نیازمند توجه بیمار و پزشک است . البته وجود خون در ادرار لزوما به معنی وجود تومور در مثانه نیست ، یعنی ممکن است خون زیادی در ادرار دیده شود ولی توموری در مثانه نباشد .

گاهی تومور بزرگ شده و پیشرفت کرده و سوراخ های حالب را می بندد در نتیجه اگر بیمار دیر مراجعه کند ، تومور با انسداد کلیه و نیاز به دیالیز خود را نشان می دهد . در مواردی که تومور متاستاز داده باشد ممکن است بیمار با علائم متاستاز مراجعه کند . شایان ذکر است اگر بیمار دچار تنگی مجرای ادرار شده باشد ، روش تشخیص و درمان نسبت به تومور مثانه متفاوت است .

بیشتر بدانید 

انواع سرطان مثانه

سه نوع سرطان مثانه وجود دارد که عبارتند از :

سرطان مثانه سلول انتقالی : سرطان سلول انتقالی رایج ترین نوع سرطان مثانه است . این سرطان در سلول های انتقالی در لایه داخلی مثانه شروع می شود . سلول های انتقالی سلول هایی هستند که هنگام کشیده شدن بافت بدون آسیب دیدن تغییر شکل می دهند .
سرطان مثانه سلول سنگفرشی : سرطان سلول سنگفرشی یک سرطان نادر در ایالات متحده است . این بیماری از آن جا شروع می شود که سلول های سنگفرشی نازک و مسطح پس از عفونت طولانی مدت یا تحریک مثانه در مثانه تشکیل می شوند .
سرطان مثانه آدنوکارسینوم : آدنوکارسینوما نیز یک سرطان نادر در ایالات متحده است . این بیماری از زمانی شروع می شود که سلول های غده ای در مثانه پس از تحریک طولانی مدت و التهاب مثانه تشکیل می شوند . سلول های غده ای ، غدد ترشح کننده مخاط را در بدن تشکیل می دهند .

سرطان مثانه چگونه تشخیص داده می شود ؟

پزشک ممکن است از روش های مختلفی برای تشخیص سرطان مثانه استفاده کند که در زیر به بیان این روش ها می پردازیم .

معاینه داخلی : در این روش پزشک انگشتان را وارد واژن یا راست روده می کند تا به وجود توده هایی که ممکن است رشد سرطانی داشته باشند پی ببرد .
سیستوسکوپی : پزشک از طریق یک لوله باریک و یک دوربین کوچک روی آن و از طریق مجرای ادرار داخل مثانه را می بیند .
بیوپسی : پزشک یک ابزار کوچک را از طریق مجرای ادرار وارد می کند و یک نمونه کوچک از بافت را از مثانه شما می گیرد و آن را آزمایش می کند .

از جمله روش های دیگر تشخیص سی تی اسکن برای مشاهده مثانه ، تزریق داخل وریدی ، استفاده ازاشعه ایکس و آنالیز ادرار می باشد.

ارسال نظر برای این مطلب

کد امنیتی رفرش
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آرشیو
    آمار سایت
  • کل مطالب : 322
  • کل نظرات : 0
  • افراد آنلاین : 32
  • تعداد اعضا : 0
  • آی پی امروز : 169
  • آی پی دیروز : 45
  • بازدید امروز : 221
  • باردید دیروز : 48
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 269
  • بازدید ماه : 269
  • بازدید سال : 2,862
  • بازدید کلی : 5,466