loading...
کلینیک سرطان ایران
sara بازدید : 17 شنبه 18 دی 1400 نظرات (0)

مردانی که در مراحل اولیه ابتلا به سرطان پستان هستند، شانس خوبی برای درمان دارد. درمان به طور معمول شامل جراحی برداشتن بافت آلوده پستان است. سایر درمان ها نیز مانند شیمی درمانی و پرتودرمانی بر اساس شرایط خاص بیمار و در صورت نیاز، از سوی پزشک معالج تجویز خواهد شد.

علائم و نشانه های سرطان پستان در آقایان

علائم و نشانه های سرطان پستان در آقایان می تواند شامل موارد زیر باشد:

تغییرات در پوست سینه مانند فرورفتگی، قرمزی یا پوسته پوسته شدن و همین طور تغییراتی در نوک پستان مانند قرمزی یا پوسته پوسته شدن، می تواند در شمار علائم سرطان پستان در آقایان باشد.
همین طور اگر نوک سینه به سمت داخل فرو رفته است، باید آن را به عنوان یک علامت در نظر بگیرید.
لمس توده در بافت پستان، به ویژه اگر بدون درد باشد، به عنوان یک علامت بزرگ هشداردهنده است.
به علاوه خروج ترشحات از نوک پستان مردان باید حتما پیگیری شود.

چه موقع به پزشک مراجعه کنیم؟

اگر علائم و نشانه های مداومی دارید که شما را نگران می کند، حتما با پزشک خود تماس بگیرید. هر یک از علائم فوق به تنهایی یا در کنار دیگر علائم، می تواند به عنوان یک علامت هشداردهنده در نظر گرفته شود و حتما نیاز به بررسي پزشکی خواهد بود. ممکن است هیچ مشکل جدی وجود نداشته باشد و لزوما داشتن این علائم به معنای ابتلا به سرطان پستان نیست؛ اما از آن جایی که زمان طلایی درمان به سرعت سپری می شود، لازم است که بدون فوت وقت، در صورت مشاهده علائم برست كنسر، به پزشک مراجعه داشته باشید.

علل ابتلا به سرطان پستان در مردان

هنوز مشخص نیست که به طور دقیق چه عواملی به سرطان پستان در آقایان منجر می شود. وقتی برخی سلول های پستان سریع تر از سایر سلول های سالم تکثیر می شوند، تومور سرطانی شکل می گیرد که ممکن است به بافت های مجاور، غدد لنفاوی یا سایر قسمت های بدن گسترش یابد. (متاستاز پستان)

منشا سرطان پستان در مردان

بافت پستان از غدد شیری (لوبول ها)، مجاری شیر و چربی تشکیل شده است. در دوران بلوغ زنان، بافت پستان بیشتر رشد می کند، در حالی که در آقایان چنین چیزی کمتر اتفاق می افتد. اما از آن جا که در آقایان نیز مقدار کمی بافت پستان وجود دارد، ریسک ابتلا به سرطان مربوط به این اندام را نیز همراه دارند.

انواع سرطان پستان در مردان

انواع سرطان پستان در مردان به شرح زیر است:

سرطانی که از مجاری شیر شروع می شود (Ductal Carcinoma). تقریبا بیشتر سرطان های پستان در آقایان از این نوع هستند.
سرطانی که از غدد تولیدکننده شیر (Lobular Carcinoma) آغاز می شوند. این نوع سرطان در آقایان بسیار نادر است، زیرا تعداد کمی لوبول در بافت پستان آن ها وجود دارد.
انواع دیگر سرطان.
انواع دیگر نادر سرطان پستان که می تواند در مردان رخ دهد، شامل بیماری پاژه در نوک پستان و سرطان التهابی پستان است.

ژن های ارثی که خطر سرطان پستان را افزایش می دهند

برخی از مردان ژن غیرطبیعی (جهش یافته) را از والدین خود به ارث می برند که خطر ابتلا به سرطان پستان را افزایش می دهد. جهش در یکی از چندین ژن، به ویژه ژن هایب به نام های BRCA2، BRCA1 فرد را در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به سرطان های سينه و پروستات قرار خواهد داد.

بنابراين اگر در خانواده سابقه ابتلا به سرطان پستان وجود دارد، این موضوع بايد حتما با پزشک  در میان گذاشته شود. پزشک جراح پستان، ممکن است برای بررسی بیشتر و تشخیص به موقع، درخواست آزمایش ژنتیک دهد.

 https://www.nhs.uk/conditions/breast-cancer-in-men/

عوامل خطرسازی سرطان پستان در آقایان

عواملی که خطر ابتلا به سرطان پستان در آقایان را افزایش می دهند، به شرح زیر هستند:

سن بالاتر: با افزایش سن، خطر ابتلا به سرطان پستان نیز افزایش می یابد. سرطان پستان در مردان اغلب از 60 سالگی به بعد تشخیص داده می شود.
قرار گرفتن در معرض استروژن: مصرف زياد داروهای استروژنی، ریسک ابتلا به سرطان پستان را افزايش مي دهد. (به طور مثال داروهای مورد استفاده در هورمون درمانی برای سرطان پروستات)
سابقه خانوادگی سرطان پستان: اگر یکی از اعضای نزدیک خانواده مبتلا به سرطان پستان شده باشد، احتمال ابتلا به این بیماری در فرد بالاتر خواهد بود. البته این به معنای ابتلای قطعی نیست، اما باید احتیاط بیشتری داشت.
سندرم کلاینفلتر: این سندروم ژنتیکی زمانی اتفاق می افتد که پسران با بیش از یک نسخه از کروموزوم X متولد شوند. سندرم کلاینفلتر باعث رشد غیرطبیعی بیضه ها می شود. در نتیجه، مردان مبتلا به این سندرم میزان کمتری از برخی هورمون های مردانه (آندروژن ها) تولید کرده و میزان بیشتری هورمون های زنانه (استروژن ها) را دارند.
بیماری های کبد: برخی شرایط خاص مانند سیروز کبدی، می تواند باعث کاهش هورمون های مردانه و افزایش هورمون های زنانه شده و خطر ابتلا به سرطان پستان را افزایش دهد.
چاقی: چاقی با مقادیر بالاتری از استروژن در بدن همراه است و این خود خطر ابتلا به سرطان پستان در آقایان را افزایش می دهد.
بیماری های بیضه یا جراحی: داشتن بیضه ملتهب (ارکیتیز) یا جراحی برداشتن بیضه (ارکیدکتومی)، می تواند خطر ابتلا به سرطان پستان در مردان را بالا ببرد.

تشخیص سرطان پستان در مردان

پزشک متخصص پستان، ممکن است تعدادی آزمایش و روش تشخیصی از قبیل موارد زیر درخواست کند:

معاینه بالینی: پزشک با استفاده از نوک انگشتان سینه ها و نواحی اطراف را از نظر وجود توده یا سایر تغییرات بررسی می کند. پزشک شما ارزیابی می کند که توده ها چقدر بزرگ هستند، چطور احساس می شوند و چقدر به پوست یا عضلات نزدیک هستند.
آزمایشات تصویربرداری: آزمایشات تصویربرداری از جمله سونوگرافی یا ماموگرافی برای تشخیص اولیه توده های سرطانی، رایج هستند.
بیوپسی یا نمونه برداری: در بیوپسی به کمک سوزن مخصوص، مقداری از مایع میان بافتی یا بافت توده سرطانی برداشته شده و مورد آزمایش قرار می گیرد.

با استفاده از این روش میزان تهاجمی بودن سرطان و درجه آن تشخیص داده می شود. به این ترتیب فرآیند درمانی بهتر پیش رفته و پزشک روند درمانی (شامل جراحی و شیمی درمانی) موثرتری پیشنهاد خواهد داد.

ادامه مطلب 

تعیین درجه سرطان

هنگامی که پزشک جراح سينه، سرطان پستان را تشخیص داد، باید درجه آن تعیین شود. تعیین گرید سرطان، بهترین گزینه های درمانی را مشخص خواهد کرد. آزمایش ها و روش هایی که برای مرحله بندی سرطان پستان استفاده می شوند، ممکن است شامل موارد زیر باشند:

اسکن استخوان
اسکن توموگرافی کامپیوتری (CT)
اسکن توموگرافی انتشار پوزیترون (PET)

مراحل سرطان پستان از 0 تا 4 متغیر است. صفر نشانگر سرطانی کاملا غیرتهاجمی است که معمولا در مجاری شیری وجود دارد. مرحله 4 از سرطان پستان، سرطان سينه متاستاتیک نامیده می شود که به مناطق دیگر بدن نیز گسترش می یابد.

درمان سرطان پستان در آقایان

برای درمان توده پستاني  در آقایان گزینه های درمانی مختلفی وجود دارد که غالبا ترکیبی از جراحی و سایر درمان ها خواهد بود.

عمل جراحی

هدف از جراحی سرطان برداشتن تومور و بافت اطراف آن است که می تواند شامل موارد زیر باشد:

ماستکتومی: از بین بردن تمام بافت پستان است که در این روش جراح تمام بافت پستان  از جمله نوک سینه و آرئول را برخواهد داشت.

برداشتن چند گره لنفاوی: این روش معمولا برای نمونه برداری مستقیم و با هدف بررسی متاستاز استفاده می شود. پزشک غدد لنفاوی را شناسایی کرده و تعدادی را برای بیوپسی به پاتولوژی ارسال می کند، به احتمال زیاد این اولین مکانی است که سلول های سرطانی در آن گسترش یافته اند. در صورتی که هیچ سلول سرطانی در این غدد یافت نشود، احتمال زیادی وجود دارد که سرطان پستان در درجای ابتدایی بوده و حالت متاستاز نداشته باشد.

پرتودرمانی

در پرتودرمانی از پرتوهای پرانرژی مانند اشعه ایکس و پروتون برای از بین بردن سلول های سرطانی استفاده می شود. در صورت وجود تومور بدخيم در بافت سينه آقایان، ممکن است از پرتودرمانی پس از جراحی برای از بین بردن سلول های سرطانی باقی مانده در پستان، عضلات قفسه سینه یا زیربغل استفاده شود.

هورمون درمانی

اکثر مردان مبتلا به بافت پستان آلوده به تومور، غده هايي دارند که نسبت به هورمون ها حساس و متکی هستند. از این روی اگر نوع سرطان به هورمون ها اتکا داشته باشد، پزشک ممکن است هورمون درمانی را آغاز کند.

شیمی درمانی

در شیمی درمانی از داروهای مخصوص برای از بین بردن سلول های تهاجمي سرطان استفاده می شود. این داروها ممکن است از طریق وریدی در بازو یا به صورت قرص و هر دو تجویز شوند.

پزشک ممکن است شیمی درمانی را برای از بین بردن سلول های سرطانی که ممکن است در خارج از پستان، گسترش یافته باشد، توصیه کند. شیمی درمانی همچنین ممکن است برای مردان مبتلا به سرطان پستان پیشرفته به عنوان یک گزینه مطرح باشد.

ارسال نظر برای این مطلب

کد امنیتی رفرش
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آرشیو
    آمار سایت
  • کل مطالب : 322
  • کل نظرات : 0
  • افراد آنلاین : 22
  • تعداد اعضا : 0
  • آی پی امروز : 111
  • آی پی دیروز : 21
  • بازدید امروز : 132
  • باردید دیروز : 31
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 283
  • بازدید ماه : 875
  • بازدید سال : 2,556
  • بازدید کلی : 5,160