loading...
کلینیک سرطان ایران
sara بازدید : 9 شنبه 18 دی 1400 نظرات (0)

درمان موضعی سرطان سینه

برخی از درمان ها موضعی هستند، به این معنی که بدون تأثیر گذاشتن روی دیگر قسمت های بدن، تومور را درمان می کنند. اکثر زنان مبتلا به سرطان پستان، برای از بین بردن تومور به نوعی جراحی نیازمند می باشند. بسته به نوع سرطان پستان و پیشرفت آن، ممکن است نیاز به انواع دیگری از درمان، بعد یا قبل عمل یا گاهی اوقات هم بعد و هم قبل باشد. درمان موضعی شامل روش های درمانی مانند جراحی و رادیوتراپی می شود.

1. جراحی برای درمان سرطان سینه

برای اغلب زنان مبتلا به سرطان پستان، جراحی بخشی از روند درمان است. جراحی سینه انواع مختلفی دارد که انتخاب نوع آن، بستگی به شرایط بیمار دارد و می تواند علل مختلفی داشته باشد. عمل جراحی ممکن است به دلایل زیر انجام شود:

برداشتن سرطان تا جایی که ممکن است (جراحی حفظ پستان یا ماستکتومی)
درک اینکه آیا سرطان به غدد لنفاوی زیر بازو نیز منتشر شده است (بیوپسی گره لنفاوی ساندینل یا کالبدشکافی گره لنفاوی زیر بغل)
ترمیم شکل پستان بعد از برداشتن سرطان (بازسازی پستان)
کاهش علائم و نشانه های سرطان سینه

پزشک ممکن است بر اساس ویژگی های سرطان سینه شما و تاریخچه پزشکیتان، عمل جراحی خاصی را توصیه نماید یا اینکه ممکن است شما نوع جراحی را انتخاب نمایید. بسیار مهم است که گزینه های خود را بدانید تا بتوانید در مورد آنها با پزشکتان صحبت کنید و تصمیم درست را اتخاذ نمایید.

منبع 8

2. رادیوتراپی برای درمان سرطان سینه

رادیوتراپی یا پرتودرمانی نوعی از درمان است که سلول های سرطانی را از بین می برد. برخی از زنان مبتلا به سرطان پستان علاوه بر سایر درمان ها، به پرتودرمانی نیز احتیاج دارند. این روش درمانی در چندین موقعیت به کار گرفته می شود:

پس از عمل جراحی پستان (BCS)، به منظور کاهش احتمال بازگشت سرطان در همان پستان یا غدد لنفاوی مجاور انجام می شود.
بعد از ماستکتومی، به خصوص اگر سرطان بزرگ تر از 5 سانتی متر باشد، اگر سرطان در بسیاری از غدد لنفاوی یافت شود.
اگر سرطان به قسمت های دیگر بدن مانند مغز یا استخوان ها سرایت کرده باشد.

انواع اصلی پرتودرمانی که می تواند برای معالجه سرطان پستان استفاده شود، پرتودرمانی با پرتوهای خارجی (EBRT) و براکی تراپی است.

درمان سیستمیک سرطان سینه

داروهایی که برای درمان سرطان پستان به کار می روند، روش های درمانی سیستمیک محسوب می شوند، زیرا در هر نقطه از بدن می توانند به سلول های سرطانی برسند. این داروها می توانند از طریق دهان وارد بدن شوند یا مستقیم وارد جریان خون گردند. بسته به نوع سرطان پستان، انواع مختلفی از درمان دارویی ممکن است مورد استفاده قرار بگیرد، شامل:

. شیمی درمانی برای درمان سرطان سینه

شیمی درمانی برای درمان سرطان سینه، از داروهای ضدسرطانی استفاده می کند که ممکن است از طریق دهان خورده شود یا اینکه داخل ورید بیمار تزریق شود. این داروها از طریق جریان خون حرکت می کنند تا در اکثر نقاط بدن به سلول های سرطانی برسند. گاهی اوقات ممکن است شیمی درمانی مستقیماً به مایعات نخاعی که مغز و نخاع را احاطه کرده است، داده شود. شیمی درمانی ممکن است قبل از عمل جراحی سرطان سینه (Neoadjuvant) یا بعد از جراحی (Adjuvant) توصیه شود:

شیمی درمانی سرطان سینه نئوادجوانت (Neoadjuvant): این نوع شیمی درمانی قبل از عمل جراحی به منظور کاهش سایز تومورهای سینه بزرگ انجام می گیرد و سلول های سرطانی را از بین می برد. این نوع شیمی درمانی جراحی محافظت از پستان را ممکن می سازد.

شیمی درمانی سرطان سینه ادجوانت (Adjuvant):

این نوع درمان بعد از جراحی یا رادیوتراپی برای حذف باقی مانده سلول های سرطانی انجام می شود که طی عمل جراحی سرطان پستان یا رادیوتراپی امکان برداشتن آنها وجود نداشته است. همچنین، این روش ممکن است از انتشار بیماری به دیگر نقاط بدن پیشگیری نماید.

قبل از شیمی درمانی، تومورهای جامد ممکن است تحت آزمایش ژنومیک قرار بگیرند تا مشخص شود آیا به داروهای شیمی درمانی پاسخ می دهند. در طی شیمی درمانی، بیماران تحت آزمایش قرار می گیرند و ممکن است معاینات جسمی، آزمایش خون، سی تی اسکن، اسکن MRI و اشعه X دریافت کنند.

2. هورمون درمانی برای درمان سرطان سینه

برخی از انواع سرطان پستان تحت تأثیر هورمون ها مانند استروژن و پروژسترون قرار دارند. سلول های سرطانی پستان گیرنده هایی دارند که به استروژن و پروژسترون متصل می شوند و به رشد آنها کمک می کنند. درمان هایی که از اتصال این هورمون ها به گیرنده ها جلوگیری می کنند، هورمون درمانی نام دارند.

هورمون درمانی می تواند تقریباً در هر جای بدن و نه فقط در پستان ها، به سلول های سرطانی برسد. این درمان به خانم هایی که دارای تومورهای هستند که از نظر هورمونی مثبت هستند، توصیه می شود و به زنانی که تومورهای آنها گیرنده هورمونی ندارد کمکی نمی کند. دو نوع متداول هورمون درمانی عبارتند از:

تعدیل کننده های انتخابی گیرنده استروژن (SERMs):

این داروها به گیرنده های استروژن در سلول های سرطانی پستان متصل می شوند تا مانع از رسیدن استروژن به سلول های سرطانی شوند و از رشد آنها جلوگیری کنند. معمولاً در هورمون درمانی از تاموکسیفن استفاده می شود تا از عود سرطان پستان جلوگیری نماید. این دارو همچنین برای خانم هایی که در معرض خطر ابتلا به سرطان پستان هستند، کاربردی است.

مهارکننده های آروماتاز: این داروهای هورمون درمانی با اتصال به آنزیم مسئول تولید استروژن (آنزیم آروماتاز) مانع تولید استروژن می شوند. به محض توقف تولید استروژن، سلول های سرطانی از فقدان استروژن گرسنه می شوند و از رشد و تقسیم آنها جلوگیری می شود.

 

3. درمان هدفمند سرطان سینه

علاوه بر داروهای شیمی درمانی، داروهای بیولوژیکی ممکن است برای تومورهای پستان که ممکن است مقدار زیادی از یک پروتئین به نام HER2 را تولید کنند، توصیه شوند. اگر تست های آزمایشگاهی ژن HER2 را در سلول های سرطانی نشان دهند، داروها ممکن است ژن HER2 را خاموش کرده و منبع انرژی سلول های سرطانی را قطع نمایند. درمان هدفمند سرطان پستان معمولاً برای کمک به کنترل سرطانی که گسترش یافته و یا جلوگیری از عود سرطان پستان، به همراه سایر روش های درمانی انجام می شود.

4. ایمونوتراپی برای درمان سرطان سینه

ایمونوتراپی استفاده از داروها برای تحریک سیستم ایمنی بدن فرد برای شناختن و از بین بردن سلول های سرطانی است. ایمونوتراپی می تواند برای درمان برخی از انواع سرطان پستان استفاده شود. ایمونوتراپی می تواند گزینه ای برای درمان بیمارانی باشد که امکان جراحی برای آنها وجود ندارد و یا درمان سرطان پستان متاستاتیک با یکی از این دو ویژگی ژنتیکی: ناپایداری ریزماهواره ای (MSI-H) یا تومورهای dMMR.

جمع بندی

همانطور که ملاحظه نمودید، راههای درمان سرطان پستان بسته به نوع آن، مرحله بیماری و میزان گسترش آن در بدن متفاوت است. آنچه در موفقیت درمان سرطان پستان اهمیت دارد، تشخیص به موقع این بیماری است. بنابراین، از علائم و نشانه های آن غافل نشوید و با غربالگری مداوم، احتمال موفقیت درمان سرطان را بالا ببرید.

https://business.nwim.ws/fy/business-phone-blues.html

ارسال نظر برای این مطلب

کد امنیتی رفرش
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آرشیو
    آمار سایت
  • کل مطالب : 322
  • کل نظرات : 0
  • افراد آنلاین : 21
  • تعداد اعضا : 0
  • آی پی امروز : 94
  • آی پی دیروز : 21
  • بازدید امروز : 108
  • باردید دیروز : 31
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 259
  • بازدید ماه : 851
  • بازدید سال : 2,532
  • بازدید کلی : 5,136